Posted on

Dinamo – Rapid 2012 – Meciul tur Text si Video

Dinamo şi Rapid au fost de o sterilitate menită să îndepărteze fanii de stadioane, oferind una dintre cele mai urâte întâlniri directe.

Anemică, Dinamo nu a reuşit să câştige primul derby al sezonului, chiar dacă, timp de o repriză, a avut superioritate numerică în faţa Rapidului. A fost un meci pe care trebuie să-l uităm repede pentru că fotbalul înseamnă altceva.

Cumva mai matematic şi mai puţin expresiv ca alte derby-uri, confruntarea dintre Dinamo şi Rapid a început cu mult pragmatism. În consecinţă, ocaziile au cam lipsit, doar Laurenţiu Rus putând înjura între dinţi după ce, în minutul 13, a ratat şutând în blocaj din careu.

A urmat apoi, până la odihnă, o suită de acţiuni neterminate de ambele părţi, câteva faulturi dure şi eliminarea lui Herea, care l-a făcut pe Răzvan Lucescu să intre la vestiare gesticulând nervos la adresa arbitrului Sebastian Colţescu. Acesta are însă acoperire, putând discuta în cazul deciziei lui, doar de, eventual, severitate excesivă.

Fără dinţi, fără piper

Dispariţia lui Herea din dispozitivul Rapidului a schimbat aspectul jocului în partea a doua. Oaspeţii au făcut pasul în apoi, în timp ce Dinamo s-a desfăcut în primele minute ale reprizei a doua ca un paianjen de toamnă în jurul careului giuleştenilor. În acelaşi timp însă, fie şi în inferioritate numerică, Rapid a căutat în permanenţă şarja fatală. Mai mult, au fost şi minute bune în care giuleştenii au reuşit să atace de parcă nu se acordase niciun cartonaş roşu.

În fine, intrarea lui Roman a crescut un pic incisivitatea echipei lui Răzvan Lucescu, dar nu îndeajuns de mult încât să sensibilizeze tabela de marcaj. De partea cealaltă, Dănciulescu a ratat şi el două bune ocazii, dar nu a reuşit să îndepărteze senzaţia că a fost un derby cu şanse mari de a intra în topul celor mai urâte meciuri de acest gen.

“Eliminare corectă!”
Cea mai importantă decizie a lui Sebastian Colţescu din meciul de aseară, eliminarea lui Herea din minutul 43, a fost întâmpinată cu proteste de oaspeţi, dar a primit girul şefilor CCA.

Arbitrul meciului de aseară nu a avut mari probleme în “Ştefan cel Mare”, chiar şi în contextul unui meci mai liniştit decât de obicei. Sebastian Colţescu a fost totuşi nevoit să arate un cartonaş roşu chiar înaintea pauzei. Ovidiu Herea a urmărit un balon undeva la 30 de metri de poarta lui Bălgrădean şi, neglijent, l-a călcat pe tibie pe Dragoş Grigore, care se lansase într-o alunecare pentru a respinge mingea.

Chiar dacă acţiunea rapidistului a fost lipsită de intensitate, decarul vişiniilor a fost eliminat de Colţescu. “I-a pus în pericol integritatea fizică jucătorului dinamovist”, a fost punctul de vedere neoficial exprimat de CCA aseară, după meci.

Lucescu, eliminat
Antrenorul Rapidului nu a fost de acord cu eliminarea lui Ovidiu Herea şi, la pauză, în drumul spre vestiare, l-a aşteptat pe Sebastian Colţescu pentru a-i reproşa acestuia decizia din minutul 43. Tonul nervos şi cuvintele dure folosite de tehnician l-au determinat pe central să-l trimită în tribune pe Răzvan Lucescu. Este a doua eliminare a rapidistului, după cea de la Piatra-Neamţ.

Advertisements

About djgrinn

www.grinn.tk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s